ALMI

Cum se curata si intretine pielea intoarsa? Ghid complet

Pantofii, gențile și mănușile din piele întoarsă sunt elemente elegante într-o ținută, dar pentru ca acestea să își păstreze calitățile o lungă perioadă de timp, acest material necesită îngrijire specială. Cu ce curățăm pielea întoarsă? Te întrebi cum să cureți pantofii din piele întoarsă de sare sau noroi? Citind acest articol, vei afla ce poți face pentru a elimina murdăria de pe acest tip de piele, pentru ca pantofii și accesoriile să își păstreze aspectul original pentru mult timp.

Pentru curățarea pielii întoarse, principiul de bază este delicatețea. Prin urmare, în nici un caz să nu spălați în mașina de spălat și nu uscați încălțămintea pe calorifer! Deci, cum curățați piele întoarsă? Optând pentru preparate speciale sau cu ajutorul metodelor casnice.

Pielea întoarsă – cu ce curățăm aceasta, ca să nu o distrugem?

Pielea întoarsă nu preferă umiditatea, așadar întotdeauna încercați s-o uscați mai întâi. Nu utilizați o perie tare pentru acest lucru! Cum se curăță pantofii din piele întoarsă? Achiziționați perii speciale în acest scop. Acestea sunt realizate din păr moale, care îndepărtează ușor murdăria și praful dintre fibrele pielii și totodată netezesc aceasta. Unele dintre aceste tipuri de perii sunt, de asemenea, echipate cu un burete special, tip radieră, cu ajutorul căruia veți elimina petele și dungile de pe accesorii sau de pe încălțămintea murdară.

Știai că…?

Îndepărtați resturile mai mari și uscate de pe pantofii din piele întoarsă imediat ce ajungeți acasă. Cum ce se curăță pantofii din piele întoarsă de noroi? Așteptați ca murdăria să se usuce – atunci va fi mai ușor să o îndepărtați cu o perie, fără frecare excesivă cu riscul de a deteriora materialul. Nu uscați niciodată cu uscătorul de păr sau pe calorifer pantofii uzi. Cu umiditate excesivă se descurcă mai bine ziarele introduse în încălțăminte.

Curățarea pantofilor din piele întoarsă este dificilă, deci este mai bine să aveți încredere în specialiști și să vă pregătiți cu produse speciale de îngrijire. Spumele sau pulverizatoarele delicate, destinate acestui tip de piele nu numai că vor ajuta la îndepărtarea murdăriei mai profunde, ci vor face pielea moale și flexibilă.

Aceasta este și cea mai bună metodă de a curăța pantofii din piele întoarsă, de culoare deschisă, care pot deveni decolorați în contact cu umiditatea. Aceste preparate sunt concepute pentru a reîmprospăta culoarea. Nu uitați însă, curățați întâi pantofii cu peria și cu buretele, iar pe urmă cu soluțiile speciale.

Cum se curăță piele întoarsă – metode casnice

Dacă nu doriți să investiți în preparate și accesorii speciale, puteți încerca întotdeauna să vă curățați încălțămintea folosind produse pe care le găsiți în bucătărie, în baie și chiar… creionului copilului dumneavoastră. Cu toate acestea, nu uitați să le luați în considerare în al doilea rând și să le aplicați pe propriul risc. Iată câteva metode casnice pentru curățarea pielii întoarse.

  • Periuța de dinți și radiera. Dacă nu aveți perii și un burete special pentru a vă curăța încălțămintea din pielea întoarsă, alegeți periuța de dinți cu păr moale și o radieră tradițională, curată. Asigurați-vă, totuși, că nu există urme de pastă de dinți pe periuță – atunci puteți obține efectul opus celui dorit.
  • Oțet de masă. Se amestecă oțetul cu apă în proporții egale, în compoziția obținută se înmoaie o cârpă moale sau prosop de hârtie și se șterge ușor murdăria. Apoi ștergeți încălțămintea cu o cârpă înmuiată în apă și lăsați-o să se usuce.
  • Lapte și bicarbonat de sodiu. Amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu un pahar de lapte. În amestecul obținut, umeziți o cârpă, stoarceți excesul de lichid și apăsați timp de câteva secunde pe pete. Pe urmă, ștergeți locul umed cu o cârpă uscată. La rândul său, același lapte cald (încălzit la o temperatură de aproximativ 40 de grade) este o metodă bună de curățare a pielii întoarse de culoare deschisă.
  • Crusta de pâine. Da, și aceasta este și o modalitate de a curăța pielea întoarsă! Funcționează bine în cazul murdăriei mai mici, acționează similar cu o radieră. Ideal este dacă pâinea este puțin uscată – de exemplu, după o zi sau două. Utilizați partea albă a crustei pentru a curăța materialul.
  • Apa. Cum se curăță pantofii din piele întoarsă de sare? Pur și simplu – cu apă! Umeziți o bucată de prosop de hârtie și apăsați pentru câteva secunde pe suprafața sărată. Petele de sare vor fi, de asemenea, bine îndepărtate de radiera menționată mai sus.
  • Făină sau talc. Pete uleioase pe pielea întoarsă? Încercați să presărați petele cu făină sau talc și lăsați deoparte pentru câteva ore. Apoi ștergeți și curățați încălțămintea cu o perie moale. Este, de asemenea, o modalitate bună de a accelera uscarea pantofilor uzi din piele întoarsă.

Sunteți de părere că ați cumpărat pantofi cu toc sau botine din piele întoarsă, dar vă este frică, că este dificil să întrețineți aceștia? Inutil! Deoarece, deja știți cum să curățați pantofii din piele întoarsă, puteți avea încredere că pantofii din acest material vor fi mereu la modă și îi veți putea purta mai mulți ani de zile.

Atenție!

Întotdeauna verificăm sfaturile descrise pe încălțămintea proprie. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca metodele descrise în conținut să nu funcționeze întotdeauna în mod eficient, ceea ce poate duce la deteriorarea încălțămintei. Nu uitați că, soluțiile și sfaturile descrise în articol se aplică pe propriul dvs. risc, iar textul de mai sus nu poate constitui baza pentru o eventuală reclamație.